19 listopada 2015

Pasta z makreli

Znowu wieki mnie  tu nie było, ale to za sprawą braku czasu oraz chorującym dzieckiem.
Ale od dzisiaj postaram się to nadrobić :)
Tak więc jeśli macie ochotę na coś rybnego i szybkiego w przygotowaniu to polecam starą sprawdzoną pastę z makreli.
Do jej przygotowania nie potrzeba mnóstwa składników i naprawdę każdy może ją przyrządzić. Tak więc makrela w dłoń i do dzieła! :)


Składniki:
- 1 wędzona makrela średniej wielkości
- 1 mała cebula
- 3 jajka ugotowane na twardo
- sól, pieprz
- 2-3 łyżki majonezu

Makrelę obrać/oczyścić z ości. Cebulę i jajka pokroić w kostkę. Wszystko wrzucić do miski i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem, ponownie wymieszać. Dodać majonez. Jeśli chcecie możecie również dodać pokrojony szczypiorek. Dobrze wymieszać i najlepiej odstawić na 15 minut do lodówki, aby składniki się przegryzły.
Smacznego!
 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz